Címkék

HTML

Péntek Zsolt lelki írásai

Friss topikok

Képkeret ajándék ifjú házastársaknak

Péntek Zsolt atya 2013.10.27. 22:30

Kedves Lili és Lóri Ifjú házasok :)

 Sok boldogságot és örömet kívánok közös házas életetekre!

 A képkeretről egy kis gondolatsor és javaslat.

             A teremtett világban véges határok vannak. A keret jelképezi ezt is. Az, hogy mivel töltitek ki a közös „élet-keretetek” rajtatok múlik. ELSŐ képnek javasolnám az esküvői képeteket. Remélem sikerül ilyen képet beletenni. Az is jó lenne, ha rendszeresen, legalább évente újabb fénykép kerülne a keretbe rólatok, a családotokról olyan közös eseményről, amire szívesen emlékeztek.

            A keret adott mindig. Sajnos sokan vannak, akik nem tudják elviselni a kereteket, mert zavarja őket a határvonal, vagy a keret forma. A házasságban egy ilyen keretet kaptatok. Remélem tartós lesz a keret és földi életetek végéig kitart. Akkor egy végtelen teret kaptok a mennyei hazában.

            Lehetnek mással kitöltött keretek is, de kívánom, hogy a legfontosabb a földi keretek közül a házasságotok legyen. Isten olyan mint ez a keret. Mindenhol körülöttetek van. Hátúról véd, oldaltól összetart, előröl hagy titeket érvényesülni. Ti látszotok rajta, de az átlátszó üveggel véd mint egy láthatatlan kegyelem. Kérlek rendszeresen töröljétek lelketek közös képét, hogy Isten fénye mindig eljusson hozzátok és mások is lássák rajtatok és belőletek Istent. Legalább napi 5 percet imádkozzatok EGYÜTT! (Statisztikák szerint 98% az együtt-maradás így.)

            Isten nem akar előtérbe kerülni! Nem akarja, hogy egymás elé helyezzétek Istent, hanem azt akarja, hogy ezentúl egymásban találjátok meg Istent. Ezért mindig tekintsetek úgy a keretben lévő családotok fényképére, mint egy SZENTKÉPre. Isten szeret titeket és ti tényleg szentek vagytok az ő szemében. Nem savanyított szentek, hanem életvidám szentek. A Kánai Menyegző a ti esküvőtök.

            Ha Isten szereti a férjemet-feleségemet, akkor jó ember és szeretetre méltó még akkor is ha bűnös. Ha fáj valami a másiktól, bántás ér, akkor ne azonosítsátok férjetek-feleségetek a bűnnel, hanem a betegséggel kössétek össze. A beteg embert ápolni kell és még jobban szeretni, hogy meggyógyuljon! Ha baj van a másikkal még jobban szeresd a másikat, mert a lelke beteg és jobban szeretgetni kell, hogy meggyógyuljon. A fizikai világban sem követelik meg valakitől, akinek eltörik a lába, hogy jobban fusson, hanem mellé állnak és segítik, hogy talpon tudjon maradni. Ha baj van első szavatok ez legyen. SZERETLEK! és álljatok a másik mellé, lassítsatok le a lelki ágyánál segédkezve, hogy meggyógyuljon. Ha tartós hiányosságot találtok a másikban, akkor pedig úgy kell rendezni az életet hogy ezzel tudjatok együtt élni. Akadály-mentesíteni kell az élettereteket lelki értelemben egy tartós lelki sérülés esetén.

            Talán azért a kereszt a kép fölött lehet, hogy tudjátok „Az életnek ára van. Jézus nagy árat fizetett!” Ha nem is ilyen nagy árat, de nektek is áldozatot kell hozni a boldog közös életért. Az áldozatot viszont mindenki önmaga kell, hogy meghozza nem a másiktól kell várni.

 

Kicsit sokat írtam és megtoldanám egy személyes önző kéréssel.

Amikor a mennyországba juttok, kérlek a családtagokkal együtt értem is járjatok közben Istennél!

Ott már nem fog kelleni keret. J

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pentekzsoltlelki.blog.hu/api/trackback/id/tr95602205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása