Címkék

HTML

Péntek Zsolt lelki írásai

Friss topikok

Elhallgatott nehézségek és fájdalmak

Péntek Zsolt atya 2023.09.05. 20:44

A múlt héten azt hallgattuk az evangéliumban ahogy Péter Apostol megvallja a felismerését, hogy Jézus az Isten fia. Jézus válaszában pedig Péternek ígéri a mennyek országának kulcsait.

A mai evangéliumban pedig úgy tűnik Péter nem tudja elfogadni a fájdalom és halál gondolatát Jézussal kapcsolatban. Jézus mostani válasza Péternek pedig az, hogy "Távozz tőlem Sátán!"

Egyszerre van jelen egymás mellett a Péternek mint sziklának tett ígéret az egyház vezetésére, és annak a megvallása hogy Péter Apostol Sátán befolyása alatt áll!

Sokan azt gondolják hogy az emberi hibák meggátolják és lerombolják az Isten szándékát. Azt gondolják hogy a bűnös ember méltatlan Istenre és nem lehet Isten hiteles közvetítője itt a földön. Ezért is sokan elfordulnak az egyháztól mert bűnös hibázó emberek vezetik az egyházat. Ez a gondolatmenet azonban téves. Ezzel a hibás gondolatmenettel élve arra kellene következtetnünk hogy a földön senki nem közvetítheti isten akaratát mert mindenki tökéletlen. 

Az egyházi emberek tökéletlenségének elismerése mellett azonban ott van a számtalan segítő cselekedetük is. Ferenc pápa a megválasztása utáni időkben többször is kifejtette hogy birka szagú pásztorokat szeretne látni az egyházban. Azt szeretné hogy inkább legyen koszos a kezünk valami mocsoktól, minthogy tiszta kézzel de mások megsegítése nélkül éljük az életünket. 

Mi nem az emberek kedvéért, hanem isten szándéka szerint tesszük a jót. Még önmagunkban sem bízunk hanem az Istenben. Péter Apostol többször is elbukott és megtagadta Jézust a félelmei miatt. Nem tagadjuk le ezt a tényt mi katolikusok. Azt sem felejtjük azonban el, hogy Péter Apostol önként adta életét oda Jézusért amikor arra volt szükség.

Kívánom hogy legyen erőnk ezen a héten felismerni és megtenni azokat a nehéz dolgokat is, amik a jó felé vezetnek, megtenni őket akkor is ha számunkra fájdalmasak és nem dicsőségesek.

      A végső szó nem a fájdalomé!:

       Jézus nem csak szenvedett, hanem fel is támadt!

Péntek Zsolt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pentekzsoltlelki.blog.hu/api/trackback/id/tr5118208321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása