Címkék

HTML

Péntek Zsolt lelki írásai

Friss topikok

Jézus megismerése és követése

Péntek Zsolt atya 2024.01.13. 20:14

Egy történet ami Jézus korától folyamatosan ismétlődik, remélhetőleg napjainkban is. A kiinduló helyzetben ott van Keresztelő János, akire odafigyelnek, tanítványai vannak. Remélhetőleg ma is vannak olyan jó keresztények, akikre felnéznek. Ők a jó barátok, munkatársak, szerető szülők. Ők azok akik Jézusra mutatnak: "Nézzétek ott van és ő, megszabadít titeket, aki leveszi rólatok azokat a dolgokat, amik visszahúznak és gátolnak."
Ezután következik a kaland. A megszólított barátok, munkatársak, gyermekek elkezdik követni Jézust. Fontos hogy nem csupán odanéznek, hanem valóban idejüket és erejüket adva, tesznek Jézusért. A meglepő az, hogy mit szeretnének Jézustól. Nem a megígért szabadulást akarják, hanem megtudni hol él Jézus. Mintha vissza-vissza szeretnének majd később járni hozzá. Jézus pedig nem egy fogadó helyet, nem egy ügyfél központot irodát mutat nekik, hanem az otthonába vezeti őket Aki követni szeretné Jézust, az valódi otthonra talál. Az Isten Fia nem egy szolgáltató központ, ahol fizetünk és leveszik rólunk a nehézségeinket. A keresztény Egyház nem vállalkozás, hanem Jézus otthona szeretne lenni.
Az alatt az idő alatt, amíg Jézussal vagyunk, addig oldódnak a lelki gubancok, enyhül a fájdalom és új erőre kap az ember. Idő és együttlét kell az Istennel.
Az evangéliumban így lesz Jézus követője újabb két ember. És a folyamat most már velük folytatódik. Most már ők is Jézusra mutatnak és próbálják szeretteiket Jézushoz vinni, hogy a lelki csoda másokban is megtörténjen.
Csak remélni tudom, hogy az egyházban megérzik a keresők Jézus otthonát, az anyai házat.
Remélem, hogy nem csupán rápillantanak vagy szolgáltatást kérnek tőle, hanem követik és időt szeretnének vele együtt tölteni, hogy igazán megismerjék.
Azt is remélem, hogy a család-egyház is erősödik és a keresztény családok lakhelye nem csupán a lakás vagy ház, hanem Jézus otthona is, ahol oldódnak a lelki gubancok, enyhül a fájdalom, és új erőre kap az ember. Ezt kívánom szeretettel!

Péntek Zsolt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pentekzsoltlelki.blog.hu/api/trackback/id/tr8918302089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása