Címkék

HTML

Péntek Zsolt lelki írásai

Friss topikok

Jézus és a Gonosz hatalma

Péntek Zsolt atya 2024.01.27. 16:43

Jézus krisztus parancsol a gonosz léleknek és a tisztátalan lélek összevissza rángatja az embert, nagy kiállítással megy belőle el.
Mai világunkban is úgy érezhetjük, minthogyha az Istennek nem lenne elég ereje, minthogyha a világnak a harsogása a sok-sok bűn megannyi elbűvölő formája és hangja túlharsogná az Istent.
Jézus korában is így volt, akkor is össze-vissza rángatta az embert a gonosz és nagy kiállításokkal volt a világ. Maga a gonosz lélek is, aki engedelmeskedik Jézusnak, nem azon nyomban hagyta el az embert. A külsődleges, a gonosz lélek által irányított élet nem akar csak úgy elmúlni: van ereje. Kérnünk Jézus tanítását és az Ő erejét ami segíthet nekünk és nem szabad azt gondolnunk hogy egyik pillanatról a másikra csak úgy egy csettintésre egy pillanat alatt megszűnik a gonosz befolyása. A gonosz kísérletezik és erőt mutat föl.
Nem egy könnyű ellenfél a gonosz, hanem még akkor is hogyha vereséget szenved. akkor is úgy tesz minthogyha hatalma lenne még, pedig már réges-régen pusztulásra, menekülésre van kényszerítve. Jézusban ott az Isten jelenléte és könnyű lenne azt mondani, hogy Isten mindent egy pillanat alatt megold, de föl kell készülnünk, hogy akkor is hogyha együttműködünk Jézussal, akkor is van egy olyan időszak az életben amikor a Jézusi tanítás elfogadása és Jézus urunknak való elfogadása, nem hozza meg fogadalom és odapadás pillanatában a lelki nyugalmat, hanem úgy mint az evangéliumi esetben is még várni kell. El kell viselni a gonosz léleknek az össze vissza rángatását és kiáltozását ami lelkünkben van.
De tudnunk kell hogy ez a minket zaklató gonosz nem a végleges, hanem egy idő után el fog menni belőlünk. Így szabadít bennünket Jézus.
Néha várni kell és néha fájdalmak vannak még akkor is amikor már odaadtuk életünket. Az Isten néha még időt hagy a gonosznak, hogy lássuk: a gonosz nem egy apróság és nem egy elhanyagol-ható lény, hanem bizony sajnos hatalma van. A megrázkódtatások idejét túl tudjuk élni és eljutunk arra az állapotra, amikor már csak az Úré vagyunk és a gonosz lélek már kimegy, elmegy, eltávozik tőlünk.    

                                          Péntek Zsolt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pentekzsoltlelki.blog.hu/api/trackback/id/tr7118312601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása