Címkék

HTML

Péntek Zsolt lelki írásai

Friss topikok

Jézus megkeresztelkedése és az új év megkeresztelése

Péntek Zsolt atya 2024.01.06. 14:08

 Jó reménykedni a jövőben. Csodálatos dolog úgy élni az életünket, hogy várjuk azokat az eseményeket amelyek utánunk jönnek és jobbak hatalmasabbak mint a jelen idő eseményei. 

 Keresztelő János tudta, hogy az ő keresztségét mérhetetlenül felülmúló Szentlélek-keresztséget hoz majd Jézus. Egy új év kezdetén mindannyian reméljük, hogy Isten szebb jövőt ad. Olyan csodás események jöhetnek, amelyek mérhetetlenül eltöltenek kegyelemmel. 

A jó szándékú emberek Keresztelő Jánoshoz hasonlóan próbálják tisztogatni, lemosni az emberi hibákat. Észrevesszük hogy van gonoszság - rossz; és küzdünk ellene. Lehetőségeinkhez képest próbáljuk elkülöníteni az emberre rárakódott bűnt és magát az embert, aki a jóra van teremtve. Azonban ennél sokkal többre vágyunk. Nem csupán azt reméljük, hogy megtisztulunk a bűntől, hanem azt a fenséges csodát is várjuk, hogy megnyíljon az ég - és minden embert átjárjon a szeretet Szentlelke. Úgy ahogy Jézust átjárta a szentlélek, és úgy ahogy Jézus megígérte nekünk a Szentlelket.

 Keresztelő János nem a római birodalom átalakítását várta, nem egy politikai és gazdasági csodát. Ő az emberi lélek megújulását várta. Galamb lelkű, tiszta, ártatlan, békés lelkületet látott meg Jézus megkeresztelkedésekor.

 Ebben az évben sem remélhetünk anyagi bővelkedést, gazdasági csodát. Mi keresztények továbbra is az emberi lelkekben történő Szentlélek kiáradását reméljük és várjuk. 

Kicsit úgy vagyunk, mint Keresztelő János: tisztogatjuk és szépítgetjük az Isten által jónak megteremtett világot. Közben várjuk, hogy ne csupán a külsőségekben legyen jobb a világ, hanem járja át a Szeretet Lelke a világunkat.

 Kívánom hogy ebben az évben tudjunk olyan szépen élni, hogy mis meghallhassuk a mennyei Atyaisten szavát: " Te vagy az én szeretett fiam, benned kedvem telik!"

Boldog új évet kívánok!           Péntek Zsolt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pentekzsoltlelki.blog.hu/api/trackback/id/tr7018296599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása