Címkék

HTML

Péntek Zsolt lelki írásai

Friss topikok

Lelki alapok és lelki gyökerek

Péntek Zsolt atya 2023.09.05. 20:32

A házat az alapja tartja meg szilárdan. A fát pedig a gyökerei tartják. Mindkét esetben van valami láthatatlan amiben kapaszkodik a föld felett látható ház és a föld felett látható fa. 

Ahogy a szikla alap - és ahogy az erős gyökérzet - tartást ad a háznak és a fának, ugyanígy lelki gerincet és tartást ad a gyerekkorban jól megalapozott lelki élet. Nem szabad hogy a folyton változó aktuális trendek határozzák meg az ember életét. Hasonlóképpen nagy veszély, hogy ha csupán a csapongó érzelmek irányítják életünket. Akik így élnek azoknak gyökértelen és alaptalan az életük. 

Mi keresztények az önmagát odaadó áldozatos szeretetet megélő Jézusra alapozzuk életünket, Jézusba gyökeredzünk. 

Az egyik példabeszéd szerint Jézus a szőlőtő és mi a szőlővesszők. Aki Jézusban marad, az belőle él lelkileg, és nem hagyja hogy elszakítsák Tőle, és Jézushoz hasonló jó tetteket tud szeretettel megélni.

Szomorú látni azokat a reménytelen embereket akik csupán az aktualitásból táplálkoznak, mert semmi tartás és állandóság nem marad az életünkben. Manapság Egyre többször úgy lehet érezni, hogy ami európai világunk leszakadt Jézusról. Egy kicsit ezt fejezi ki Zelk Zoltán írása: "Szélfútta levél a világ. De hol az ág? de Ki az ág?"

A jó hír az, hogy erős akarattal és hűséggel újra lehet építeni az életünket és kapcsolatunkat a szeretet Istenével. Kívánom hogy mindenki vizsgálja meg életének alapjait és erősítse meg az Isten kapcsolatát hogy a viharok - az élet viharai ne pusztítsanak el, hanem életünk legyen és bőségben legyen Isten által!

Péntek Zsolt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pentekzsoltlelki.blog.hu/api/trackback/id/tr1718208309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása