Címkék

HTML

Ragaszkodó szeretet (A.13)

Péntek Zsolt atya 2023.07.04. 18:08

 Emberként fizikailag egyszerre csak egy helyen tudunk lenni. Amikor több embert szeretünk csak akkor tudunk velük lenni egyszerre, ha egy helyen vannak. Egy édesanya nem tud a férje munkahelyén és a gyermekeivel külön külön mindenütt ott lenni. Ezekről beszél Jézus amikor arról szól hogy kit szeret jobban valaki.
A családtagok között sok kívánság van. Mindent nem tudunk megvenni és mindenkinek az összes kérését nem tudjuk teljesíteni. Muszáj kiválogatni mi a fontosabb az életben. A szeretet döntéseiben annak kedvezünk, akit jobban szeretünk. Amikor le kell mondani különböző dolgokról akkor a számunkra fontosabb dolgokhoz, fontosabb személyekhez ragaszkodunk, őket szeretjük jobban. Jézus arra kér bennünket a mai evangéliumban, hogy menjünk benne bízni, ő hozzá ragaszkodni. Az Istenhez ragaszkodjunk szeretettel még akkor is ha nehéz küzdelmes követni Jézust. A küzdelmes Istenhez hűséges nehézségekben is kitartó cselekedeteket mondjuk kereszt hordozó mentalitásnak. Csak aki így cselekszik, az veszi föl a keresztjét; és elveszítve a kényelmet megtalálja az igazi életet Jézus mellett. Tehát nem az evilági kényelmet hanem az áldozatos Istenhez ragaszkodó "kereszt hordozó" életet követi a keresztény.
Az evangélium többi részében pedig biztat minket, hogy ne aggódjunk azon, hogy nem tudunk nagy dolgokat tenni. Azokkal a cselekedeteinkkel, amikkel a jó vezetőket, főnököket, irányító személyeket segítjük; azokkal cselekedeteinkkel elnyerjük ugyanazt a jutalmat mint ezek a meghatározó nagy emberek. Nem kell minden lépésüket és minden dolgokat támogatni, Elég hogyha a jó és igaz dolgokban miatt segítsük őket.
Az evangélium utolsó mondata jutalmat ígér akár egy pohár vízért is. Fontos hogy tegyük a jót és segítsünk másokat akkor is, hogyha ezt csak kis dolgokban tudjuk megtenni. És ne másoktól vegyünk el valamit hogy egy másik embernek adjuk, hanem a sajátjukból adjuk.     
                                                                                                           Péntek Zsolt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pentekzsoltlelki.blog.hu/api/trackback/id/tr1218159938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása