Címkék

HTML

Életünk csomói

Péntek Zsolt atya 2013.12.23. 00:33

    Mostanában többen készülnek lelkileg is a karácsonyra. Szeretnék kigubancolni életük fonalát, hogy rendben legyen minden. Néha mégis az a jó, ha megcsomózzuk életünk fonalát.
    A csomó oldásról és a csomó kötésről a cserkészetben is tanulnak a fiatalok és ugyanúgy igaz a lelki életre is, hogy van amikor oldható, van amikor csúszó, és van amikor stabil-oldhatatlan kötést szeretnénk elérni. Ezekről szeretnék írni a gyónás és karácsony kapcsán.
    A bűnök csomóssá teszik az életünket. A finom ízű süteményeket sem szívesen esszük, ha csomósak. A görcsös emberekkel sem szívesen találkozunk. A bűnök csomóit valahogy meg kell hát szüntetni. A bűnök tehát ha valaki nem szándékosan teszi, akkor olyanok, mint az összekapkodott és tekeredett vezetékek, amiket ki kell gubancolni amíg lehet.
    A halálos bűnök azonban nem szimpla csomók, hanem pont a kötelék hiánya Ember és Isten között! A halálos bűnnel elvágja valaki a kapcsolatát az Istentől, mert túl nehéznek, vagy bonyolultnak véli. Ráadásul rossz felé köteleződik el. A szeretet helyett más lesz számára a fix pont, amihez kapcsolódik. Ekkor bizony gyökeres változás kell!
    Szakítani a bűnnel és Istenhez csomózni az életet! Ez a jó csomó fontos, hogy stabil és bonthatatlan legyen.
    Ha valaki újra Istenhez köti élete fonalát, akkor közelebb kerül hozzá, mint előtte volt. Próbáljátok ki!!! Kössétek hozzá magatokat valamihez, mérjétek meg a távolságot és a kötél elvágása és újra csomózása után rövidül a távolság! : )
    Persze, ahogy már írtam, csupán a bűn kesze-kusza világát kell úgy átvágni, mint a gordiuszi csomót. Az Isten felé vezető szálat legegyszerűbben egy irányban követve rövidíthetjük. Ha valaki szüntelenül elvágja és újra közözi az életét Istenhez, akkor lassan közelebb kerülhet Istenhez, de veszélyes, hogy elsodorja Istentől az élet. Ezért inkább azt javasolom, hogy biztonsági kötélként tartsatok Istennel kapcsolatot. Így ahogy lelkileg egyre feljebb másztok, nem eshettek nagyot vissza, ráadásul néha azt veszitek észre, hogy hirtelen valaki felfelé is húz benneteket. Az Isten is húzhat maga felé bárkit a vele kapcsolatos kötélen a kegyelem által.
    HA úgy gondolod, hogy rendbe tennéd egy gyónásban a lelki csomóidat, akkor keress meg! Addig is ügyesen kötözgessétek a szaloncukrokat! : )

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pentekzsoltlelki.blog.hu/api/trackback/id/tr575705153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása