Címkék

HTML

Péntek Zsolt lelki írásai

Friss topikok

Készítsétek az Úr útját!

Péntek Zsolt atya 2022.12.03. 22:28

 Isten útját készíteni! Talán nincs meg ez az út, hogy új utat kell építeni? Egy másik evangéliumi szakaszban ezt olvassuk "A völgyeket töltsétek fel, a hegyeket, halmokat hordjátok el, ami görbe, legyen egyenessé, a göröngyös változzék sima úttá!"

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a lelki utak ugyanolyanok mint a fizikai utak. Ez csak részben igaz. Aki egyszer rátalál az Istenhez vezető útra, az is megpróbálja ezt a lelki utat valahogy megjegyezni hogy újra és újra végig jutva rajta elérkezzen Istenhez, karácsonyhoz. Azonban a felnőtt komoly hívők néha hibásan gondolkoznak a mások lelki útjairól. Főként a nem hívők és gyermekek Isten kapcsolatáról gondolkoznak tévesen. Nem ugyanazt élik meg a mai gyermekek és a templomtól távollévők, mint az Isten keresők.

Ha csak egyszer jut el valaki a templomba, egyszer kerül hívő környezetbe; akkor még nem ismeri az utat és csupán vendég, talán még idegen is számára az egyházi környezet. Ezért fontos hogy többször megtegyük ugyanazt az utat fizikailag és lelkileg is a templom és Isten felé.

Aki többször eljön a templomba annak otthonává válik, és aki a lelki utat is többször megteszi az imában, jó cselekedetben, Isten keresésben; annak barátja és testvére lesz Jézus.

Arra biztatok mindenkit, hogy az imádság-, böjt- és adakozás által vezessen a lelki útja Békés karácsony felé. Ha pedig tudja, akkor másoknak is mutassa meg ezt a lelki utat.

Péntek Zsolt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pentekzsoltlelki.blog.hu/api/trackback/id/tr8617994226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása