Címkék

HTML

Péntek Zsolt lelki írásai

Friss topikok

Miért Virrassz? Kire várakozz?

Péntek Zsolt atya 2022.12.03. 22:25

Az Advent szó jelentése eljövetel. Kire várakozzunk? Miért virrasszunk?

Van aki csupán a karácsonyi ajándékokra vár. Aki ezt teszi, csak időleges örömet fog kapni. Az új tárgyak öröme hamar elmúlik. A mai technikai tárgyakban bővelkedő ember nem lett boldogabb mint elődei.

A személyes kapcsolatok adják meg nekünk a boldogságot. Tehát valakire érdemes várni. Szeretteinkkel való találkozásra készülünk. Jó emberekre várunk szívesen. Nem akarunk fájdalmas karácsonyt. Valami jó, szeretetreméltó vonás ott lapul azokban, akikkel várjuk az ünnepet. Ez a jó a krisztusi jellem a hozzánk közel állók szívében. Erre várunk. Vagyis jézusra, a másikban lévő szeretetre.

Az Isten emberként születik hozzánk. Amikor egy anyuka kisbabát vár, már ott van benne, él és meg akar születni. Nagyon szomorú amikor egy várandós nő a dobogó szívű magzatát megöli, ez az abortusz. A legszebb az amikor odafigyel az anyuka a pocakjában alakuló gyermekre. Jó neki közösségből és tápláló ételekből formája a kis gyermeke és saját életét is. Így születhet egészséges, boldog csecsemő.

Angelius Silesius írja "Ezerszer megszülethet Jézus betlehemben, ha benned nem születik meg Örökre elveszett maradsz." miként akar megszületni bennünk az Isten? Mi vajon segítjük a bennünk megfogant Isteni magot?

Azt kívánom adventre, hogy ismerjük fel isten sugallatát ahogy nem akar bennünk születni. Készüljünk arra a szeretetre amit mi fogunk adni karácsonykor másoknak. Nem csupán ajándékkal, hanem azzal hogy jók, kedvesek tudjunk majd lenni egymáshoz, ha eljön karácsony ideje.!

 

        Péntek Zsolt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pentekzsoltlelki.blog.hu/api/trackback/id/tr117994222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása