Címkék

HTML

Péntek Zsolt lelki írásai

Friss topikok

Karácsonyi vágyak és a valóság

Péntek Zsolt atya 2022.12.23. 22:41


Mindenki vágyik a meghittségre, békére és örömre. Az európai kultúrában Jézus születését a szeretet ünnepének mondják.
Addig maradhat karácsony a szeretet ünnepe, amíg Isten megtestesülése vagyis Jézus születése marad a közepén. Abban a pillanatban amikor az ünnepi érzelmek megélése válik céllá, akkor elveszítjük karácsonyt. A betlehemi istálló rideg valósága rángatja le rózsaszín ködös- és szirupos érzelmeket, az igazi emberi szeretet világába. Talán maga József is vágyott és készült széppé tenni és kényelmessé a gyermek születésének körülményeit. A realitás szétzúzza Szent József álmait. Szinte az út szélén, a nincstelenség határán születik meg Jézus.
A hit próbálja lesz karácsony. Tudunk hinni egy olyan gyermekben, aki az állatok lakhelyén teljes egyszerűségben, pompa nélkül jön közénk?
Semmi különleges nincs Jézus születése helyén. Arra vágyna az ember, hogy a reménykeltő vigasztaló- és erősítő angyali sereg elkíséri Jézushoz a pásztorokat, de nem így történik. Az angyalok a távolban szólnak a pásztorokhoz és nem követik a pásztorokat Betlehembe, hanem visszatérnek a mennybe!! Maga Szűz Mária is a pásztoroktól hall az angyalok csodálatos jelenéséről.
Isten azt szeretné hogy a hétköznapi egyszerű kisgyermekben lássuk meg a megváltót.
A mai világban is a születés csodájára hív az Isten. Minden újszülött gyermekben, minden segítő szándékban, minden jótettben, mosolyban, kedvességben, még a legnehezebb helyzetekben is eljön hozzánk a szerető Isten. Akárhol vagyunk, akármilyen nehézség vesz körül, Isten ott van velünk!

Áldott karácsonyt kívánok!

Péntek Zsolt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pentekzsoltlelki.blog.hu/api/trackback/id/tr5818009538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása