Címkék

HTML

Péntek Zsolt lelki írásai

Friss topikok

Isten Szeretetközösség. Legyünk mi is az! (Szentháromság

Péntek Zsolt atya 2023.07.04. 17:51

 

Ha mondom Isten, sokminden az eszünkbe juthat. A "fejlett" világ leginkább tudományos alapon közelít az isten gondolatához. És mivel a tudomány módszerével nem megismerhető, Ezért sokan agnosztikusok vagy hitetlenek. A legújabb kori ember , még azok is akik hisznek Istenben, csupán egy elképzelt lehetőségként tekintenek Rá.

Ha az emberi gondolkodásmóddal valamennyire meg is közelíthető, csupán filozófiai megállapításokat tudunk tenni róla. Amikor Pál apostol Korinthusban Istenről beszélt egészen addig szívesen hallgatták, amíg Jézus haláláról és feltámadásáról kezdett el beszélni. A tudomány gondolkodói ezután szétszéledtek.

A hit egyik legnagyobb és legszebb lépése, hogy hisz Jézus szavának, hiszünk Jézus Istenségében. Jézus Pedig azt mondta " Kereszteljétek meg őket az Atya a Fiú és a Szentlélek nevében." a Szentháromság nevében lettünk keresztények. A mi Istenünk egy, de nem magányos. 

Ahogy Jézus sem "önmagát akarja megvalósítani", hanem az atya akaratát cselekszi; úgy a Szentlélek is azt mondja el amit az Atyától és a Fiútól hall. Az atya szünet nélkül mindent átad a fiúnak, nem tart meg semmit magának. Isten megtanít arra minket, hogy nem a függetlenség által leszünk valakik, hanem éppen a kapcsolat által leszünk igazán Istenhez hasonlóak és személyek. 

Szeretni csak egy másik személyt lehet igazán. Maga az Isten a tökéletes szeretet , és azért tud szeretni, mert nem magányos. Szentháromság ünnepe, a szeretetre hív minket. 

Kívánom hogy ez az ünnep segítse az embereket a szeretet közösségére!

Péntek Zsolt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pentekzsoltlelki.blog.hu/api/trackback/id/tr5618159928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása