Címkék

HTML

Péntek Zsolt lelki írásai

Friss topikok

Vannak még nemes álmaink?

Péntek Zsolt atya 2023.02.18. 19:04

Volt már hogy meglepődtél valakin?

Jézus azt szeretné hogyha nem lennénk olyanok mint az átlag, hanem annál sokkal jobbak lennénk. 

És itt nem a tettek nagyságára kell feltétlenül gondolni; nem önmagunkat meghaladó, erőnkön felüli cselekedetet kér tőlünk. Inkább azt szeretné hogyha még mernénk álmodni egy jobb világot. Egy olyan világot ahol a gonosz is meg javulhat és minden ember kibékülhet a másikkal.

Ahogy a múlt héten hallott idézetben sem a szó szerinti cselekedetet kell követni, úgy most is többet vár el tűnünk az Isten, minthogy egy kiszámított cselekedetet hajtsunk végre. A szeretet találékonyságát reméli tőlünk. Egy olyan megdöbbentő választ lenne jó adni a minket ért beállításokra, ami meglepi és elgondolkodtatja az ellenségünket. " Hogy tud bántások ellenére így szeretni? Miért jó hozzám, aki bántom."

A bosszú és gonoszság szívesen látja ahogy megaláz egy másik embert. Az erőszakos ember sokszor azt szeretné kiélni a másik fölött és látni hogy ő is szenved, De hogyha a megbántott ember jó kedélyű és szeretetteljes tud maradni, sőt készségesen közreműködik, akkor az aki megbántotta őt maga is kizökkenhet a jó irányba a javulás útjára. Az ókori vértanúk kínzások között is dicsőítő énekeket énekeltek és boldogan mentek a halálba. Számos hitetlen ember őket látva kezdett érdeklődni, és indult el a hit útján.

Ez csak isten segítségével lehetséges. Kívánom ugye a héten legyünk kreatívak a szeretetben és meglepően jók.

Péntek Zsolt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pentekzsoltlelki.blog.hu/api/trackback/id/tr7618052738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása