Címkék

HTML

Péntek Zsolt lelki írásai

Friss topikok

Hirdetni azt, akit nem ismerünk!

Péntek Zsolt atya 2023.01.22. 11:58

    Keresztelő János fő célja nem a keresztelés, hanem Isten szolgálata és bemutatása. Ráadásul úgy hirdeti Istent hogy még csak keresi Őt, az Istent. Hogyan lehet megismertetni bemutatni azt, akit nem ismerünk? - János jellemében találjuk meg a sikerre vezető utat.

    Fontos irányt adni az életünknek és szolgálni valaki nálunk nagyobbat! Aki azt hiszi, hogy ide - oda csapongva vágyait ki élve sikeres lehet, az téved!

    Céltalanná és boldogtalanná válik az élete. A legjobb magát Istent szolgálni még akkor is, ha nem látjuk és nem értjük meg teljesen Őt, ahogy keresztelő sem értette meg teljesen Istent. Ha érezzük hogy valami jót tudunk tenni akkor ebbe az irányba kell lépni. Ez nem jelenti azt azonban, hogy össze vissza mindenfelé sodródjunk. Egy jó pályaválasztással, és annak hűséges éveken át tartó végzésével többet tudunk elérni mintha ide - oda kapkodva esetlegesen tennénk a jót.

    Fodrászat, autószerelés... Különféle szakmunkák végzése előtt éveket kell tanulni gyakorolni hogy hatékonyan végezhessük. Sokszor éveket dolgozik valaki és csak utána tud mestervizsgát tenni. Utána is mindvégig elismerni, hogy nálunk nagyobb mesterek is vannak. Körülbelül ilyen lehetett keresztelő János élete. Már egy ideje keresztelt; végezte a szolgálatát, amikor közvetlenül találkozott Jézussal. Ekkor letette a mestervizsgát alázatból: Miközben keresztelő János vízzel keresztel ; ekkor azt mondja, hogy Jézus a Szentlélekkel keresztel! Egy orvos sem hagyja abba praktizálást ha egy világhírű orvossal találkozik. Így a keresztelő sem teszi szögre az addigi munkáját.

    A lelki életben is így kell tenni: a fő cél Istent szolgálni és hirdetni, még akkor is ha nem ismerjük Istent behatóan. Hűségesen kitartani a keresztény lelki életünkben. (Nem újabb és újabb vallásokat keresve) 

     Kívánom mindenkinek, a hűséges és szolgálatkész munkát valamint a hűséges és szolgálatkész lelki életet

    Így lehetősége lehet Istennek, hogy megjutalmazza életünket egy-egy szép kegyelmi pillanattal, ahogy keresztelő Jánost is megajándékozta A Szentlélek felismerésének pillanatával!                         Péntek Zsolt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pentekzsoltlelki.blog.hu/api/trackback/id/tr9418031790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása