Címkék

HTML

Péntek Zsolt lelki írásai

Friss topikok

a06. Szívünkbe írt törvény

Péntek Zsolt atya 2014.02.16. 22:43

    Hatalmad van jót és rosszat tenni! Halljuk ki az olvasmány szavaiból. A szabad akarat létezik. Egy Világ felett uralkodunk, önmagunk világa felett.
    Az ószövetségi törvények a külső magatartás formáit követelik meg. Ez a felszín. Minden fizikai külsőségre nem lehet törvényt írni. Ha ezt megpróbálja valaki, akkor a törvények sokaságában elvész az ember. Lehetetlenség megkövetelni mindenre tudni a paragrafust, ami a külső tetteket szabályozza.
    Jézus mégis az Ószövetségi törvénynél többet kívánt. Beteljesítette a törvényt, de nem a külső törvényeket gyarapította, hanem rámutatott arra a törvényre, amiből a külső törvények fakadnak. A szívbe írt törvényre. Ezzel most már nem csupán külső felszínen kell jónak mutatkozni, ahogy az Ószövetségi törvények írják, hanem kívül-belül.
    Gyümölcséről ismerszik meg a fa. Nem lehet jó gyümölcsöt rossz fáról szakítani. Ezek a szentírási bölcsességek igazak ma is. A gének meghatározzák a felépülő élőlényt. Emberi génekből, sejtekből ember lesz az anyja méhében. A lelki magvainkból növekszik az életünk. Aki belülről rosszat tervez, az a rossz felé építi útját. Aki a szeretet együttlétre vágyik, az arra törekszik. Ideig óráig lehet farsangi maszkot, álarcot húzni, de minden álarc lehull idővel. Megmutatkozik a valóság.
    A lelkiismeret törvénye a szeretet törvénye nehezebb és tejesebb, de egyben egyszerűbb és tisztább mint az írott kőtáblák törvénye. Kívánom, hogy a lelkiismeret törvényére hallgatva tegyük a jót, hiszen Hatalmunk van!
    Hatalmad van jót és rosszat tenni! Igazak az olvasmány szavai. Az Ószövetség Jézusban válik teljessé!
    Jézus szíve, alakítsd szívemet a Te szent szíved szerint!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pentekzsoltlelki.blog.hu/api/trackback/id/tr835817688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása