Címkék

HTML

Péntek Zsolt lelki írásai

Friss topikok

a07 Elajándékozott szeretet

Péntek Zsolt atya 2014.02.23. 18:08

    Istenem semmi sem hasonlít hozzád jobban a Földön, mint amikor valaki feltétel nélkül szeret. Szeret akkor is, ha ellenséggel találkozik. Hiszen Isten jókra és gonoszokra egyaránt hullat esőt és ad nekik napsütést, vagyis Isten mindenkit szeret. Kérlek Uram segíts jobban szeretni! Alakíts szívemet a Te szíved szerint!  
    A Földön az az ember tud szeretni, akit már szerettek. Az édesanya már akkor szereti gyermekét, amikor belőle és benne él a hasában a gyermeke. A születés után is rengeteg szeretet árad egy kisbabára. Legalább is így kellene, hogy legyen. Így tanulja meg mindenki, hogy milyen a szeretet.
    Akit nem szerettek még, az nem tudja milyen a szeretet és nem tud szeretni. Ezért fontos, hogy csak attól várjunk szeretetet, akit már szerettek. Ha pedig így van, akkor Úgy ahogy Isten elsőnek szeretett, nekünk is előre szeretnünk kell, akikkel találkozunk. Legalább tőlünk meg kell tapasztalnia a feltétel nélküli szeretetet még annak is, aki nem tudja mi ez.
    Nem egy tranzakciós kapcsolat,
amiben aki ad annak elfogy amit odaad és aki kap csak azé lesz amit kap. Csak a tárgyak világában fogy el a pénz, ha odaadjuk valakinek a szeretet nem fogy el amit odaadunk.
    A szeretet világában ha én szeretetet adok, akkor nekem nem lesz kevesebb a szeretetem, hanem nekem is növekszik a szeretetem és akinek adom, az is növekedhet a szeretetben (ha elfogadja).
    A gyűlölet csak akkor marad meg, ha táplálják, ha ellenséges érzülettel találkozik. Ha viszont a szeretettel találkozik, akkor egy idő után a gyűlölet nem kap utánpótlást és összeomlik. Sajnos eddig a pontig eljutni nehéz, és Jézus is belehalt, míg legyőzte a gonoszságot a szeretettel. A katonák vérestre korbácsolták, leköpdösték, tövissel koronázták, kigúnyolták, lökdösték és szegekkel keresztre feszítették. Jézus még ekkor is szeretettel volt irántuk. "Atyám bocsásd meg nekik, hiszen nem tudják mit cselekszenek!" Mondta a kereszten Jézus és miután kilehelte lelkét a százados katonában minden gyűlölet elfogyott és győzött a szeretet amikor megvallotta: "Ez az ember valóban az Isten fia volt."
    Az hogy szeressük ellenségeinket, nem azt jelenti, hogy mindene átgázolva oda kell hozzájuk menni és rájuk tukmálni a jelenlétünket és érzéseinket mint a gyöngyöket a disznók elé kellene vetni, hanem azt jelenti, hogy FELTÉTEL nélkül szeretünk. Akárki jön velünk szembe azt szeretjük. Ha az utcán épp a ránk haragos ember jön, akkor őt köszöntjük szeretettel, ha a munka helyen épp a minket "fúró"-val kell együtt dolgozni, akkor is ugyanúgy dolgozunk. Ahol vagyunk ott szeretünk. Természetes, hogy több időt töltünk a családunkkal. A családunknak ezért jut több a szeretetből. Ez nem jelenti azt, hogy másoktól elfordulunk!
    Kívánom, hogy tudjunk így szeretni!

Ui: Ingyen ölelés Free hugs történetét és eseményét javaslom! Ahol ölelés van ott érezzük otthon magunkat. Örüljünk, ha van bizalom és szeretet mást megölelni, de rendszeresen öleljük meg szeretteinket. Mikor öleltük meg családtagjainkat, szeretteinket?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pentekzsoltlelki.blog.hu/api/trackback/id/tr155828592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása