Címkék

HTML

Péntek Zsolt lelki írásai

Friss topikok

Jó, hogy vagy! Akarom, hogy (jó helyen) legyél!

Péntek Zsolt atya 2023.01.22. 12:00

    Isten szava így szól felénk: "Jó, hogy vagy. Akarom hogy legyél!" (Ezt mondogatta gyakran Nemeshegyi Péter atya)

Azért jutott eszembe ez a mondat, mert szépen összefoglalja Isten azon szándékát hogy az embert nem megváltoztatni kell, hanem helyes útra terelni. A mai evangélium szavában azt halljuk hogy az apostolok feladata emberhalásszá lenni. Nagyon sokan tovább gondolják ezt és rögtön arról kezdenek el fantáziálni hogyha meg fogjuk az embereket, mit csináljunk velük. Jézus azonban nem a saját ácsmesterségét ajánlja az apostoloknak. Nem azt mondja hogy faragjátok meg az embereket!

Volt vámszedő, könyvelő, rabszolga és a buzgó vallásos körből való Apostol is. Mégsem ezeket a mesterségeket emeli ki Jézus és teszi példaképnek, hanem a halászatot. Mivel Jézus nem pénzt akar beszedni tőlünk, nem szolgájának akar minket, nem csupán imamalomnak szám, hanem azt szeretné hogy "Életünk legyen, és bőségben legyen." Valahogy úgy, mint ahogy a Pásztor ki tereli a nyájat a tápláló legelőre. Amikor emberhalásznak szán minket, akkor azt szeretné, hogy sikerüljön valakit megnyernünk Jézus barátjának, és Olyan szellemi környezetbe vigyük át az Istennek megnyert embert, ahol jobban élhet, mint azelőtt.

A jó pásztor így hasonlít az emberhalász képéhez.

Talán egy picit hasonlít ez a kép az állatmentő menhelyekre is. Azért kell megfogni a sérült, beteg és kóbor állatokat, hogy meggyógyítva őket, gondoskodó és szerető gazdáknál találjanak otthont. 

Ha ezen a héten emberekkel találkozunk, akkor merjük nekik kimondani "Jó hogy vagy, akarom hogy legyél!" Isten szeret téged! Jó barátod szeretne lenni Jézus! Gondoskodó édesapád szeretne lenni a mennyei Atya.      

    Péntek Zsolt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pentekzsoltlelki.blog.hu/api/trackback/id/tr1018031794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása