Címkék

HTML

Péntek Zsolt lelki írásai

Friss topikok

a_karácsony 2.vas Világosság

Péntek Zsolt atya 2014.01.04. 22:49

    Az ige megtestesült. A világosság a világba jött.
A karácsony fényei közül a gyertyaláng talán a legmegkapóbb számomra.
    A gyertyafény nem hasít bele a világba, hanem szelíden adja fényét. Aki akar az közelebb megy, aki akar távolabbról figyel. Mégis látható az éjjelben. Jézus szeretetének fénye sosem bántóan metsző fény, még akkor sem, ha közvetlenül ránk vetül.
    Egy történetet hallottam egy Görög emberről, aki gyermekkorában a második világháború alatt talált egy tükördarabot. Megcsiszolta, hogy ne legyen éles és azzal játszott, hogy a nap fényét a sötét helyekre vetítse. Aztán a háború után egy megbékélés konferencia központot hozott létre Görögország egy olyan falujában, ahol a német hadsereg tömegmészárlást rendezett. Hiszen ott kell a megbékélés, ahol békétlenség van. Ide kellett leginkább Krisztus világossága. Mondhatjuk bátran mi is.
    Nem elég, ha tükrök vagyunk. Egy tükör hiába mutatja a világ tökéletes képmását, mégis hideg és rideg lehet. Hiszen vissza lehet tükrözni az életben negatív dolgokat is.
    Nekünk az a feladatunk, hogy Jézus fényét tükrözzük a világra. Egy olyan szeretet fényét, ami nem bántóan vakít, hanem szeretettel melegítő fény.
    Jézus a világosság, ami a világba jött.Nekünk továbbítanunk kell az Ő fényét, hogy minél több emberhez eljusson...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pentekzsoltlelki.blog.hu/api/trackback/id/tr465734253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása