Címkék

HTML

Péntek Zsolt lelki írásai

Friss topikok

Utazás vagy zarándoklat

Péntek Zsolt atya 2016.08.11. 04:54

Augusztus 9-én indultam egy újrakezdett úton.
Közel két hónapra jöttem Kaliforniába hogy majd helyettesítőként az itteni magyar közösségnek legyen papja amíg Maurusz atya szabadságon lesz.

A hit és az emberi élet sokszor az út gondolatával van jelképezve.
Jézus is beszél a keskeny útról. De Jézus nem egy konkrét fizikai útról szól,  hanem a lelki választásról.Elterjedőben van az a nézet a keleti vallások nyomán, hogy maga az út a fontos, ahogyan élünk.
A keresztényeknek ennyi nem elég!! Nem szabad, hogy elég legyen, mert akkor elveszítjük a hitünket és csupán egy általános világnézetünk lesz.

A keresztények ZARÁNDOKOLNAK.
Kell, hogy legyen célunk!!

Amikor a mindennapi életből, malomkerékből megpróbálunk kiszakadni, akkor nem a hotelbe vágyunk, ahol pénzért lesik a vágyainkat, hanem szeretnénk Isten országához közeledni. Oda, ahol szeretet van és Istenre bízhatjuk magunkat. Ezt a lelki élményt próbálja a katolikus egyház nyújtani a vasárnapi szentmisén és ezt szolgálják fokozottan a lelkigyakorlatok.Néha ki kell lépni a kerékvágásból és megnézni hol vagyunk?

Az ittlétemet is ilyen lelkigyakorlatnak fogom fel.

Ide jöttem: http://www.prioryca.org/page

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pentekzsoltlelki.blog.hu/api/trackback/id/tr1010156620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása