Címkék

HTML

Péntek Zsolt lelki írásai

Friss topikok

Mitől érdekes és fontos egy gondolat

Péntek Zsolt atya 2022.08.05. 21:20

Mitől érdekes és fontos egy gondolat 

Elsősorban megjegyzem, hogy ezt az írást a Jézust követni szándékozóknak írom!!

Minden gondolat érdekes, de nem mindegyiket érdemes leírni. Jézus nem írt evangéliumot, nem írt leveleket, bár tudott írni és olvasni. Rendszeresen felolvasott a szent írásokból és énekelte a zsoltárokat.

Miért nem írt Jézus? Hiszen "A szó elszáll és az írás megmarad."- tartja a mondás. mégis Jézus csak a porba írt az evangéliumok tanúsága szerint akkor, amikor elé hozták a vádlott házasságtörő asszonyt.

Néhányan Talán úgy gondolják, hogy a költséges volta miatt nem írt Jézus. De ez nem így van. Hiszem Jézus sok drága dolgot elfogadott például olyan drága nárdus olaj kenetet aminek az ára több mint 5000 ember jól lakatásához is elég lett volna. Tehát nem anyagi okok miatt nem maradt fenn Jézustól írás.

A gondolat attól lesz fontossá, akiben megmozdít valamit. Az az ember, aki foglalkozik egy ötlettel, azért teszi mert fontos neki vagy maga az ötlet, vagy az akitől az ötlet származik. Az olvasó és hallgató ember teszi fontossá önmagának azt amit hallgat vagy olvas. Talán jó példa erre Jézustól a magvető példázata. Az isteni ige magjai, Jézustól eredő gondolatok mindenkiben más hatást váltanak ki. Akiben jó talajra hullik a gondolat magja, abban az emberben hoz termést. 

Jézus pazarló volt a szeretetben, de nem akarta pocsékolni, a semmibe küldeni az üzenetét. Mindig személyre szabottan beszélt. Akkor is amikor a porba írt. jesus_write_to_the_sand.jpg

Jézus azt akarta, hogy személyes legyen. Nekünk is az a feladatunk, hogy közlendőnk személyes legyen. Ha írunk , akkor is konkrét személynek vagy általunk ismert közösségnek. Így tett Pál apostol is!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pentekzsoltlelki.blog.hu/api/trackback/id/tr9717901673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása