Címkék

HTML

Péntek Zsolt lelki írásai

Friss topikok

Az elnyomottak királya

Péntek Zsolt atya 2022.11.19. 18:52

Az ember társas lény. Az emberi közösségekben pedig egymást segítik az emberek. Akkor lehet jó és eredményes egy közösség, ha az élet különböző feladatait össze tudják hangolni. Pál apostol ezt úgy írja le: 18 "Ha a test csupa szem volna, hol maradna a hallás? Ha meg csupa hallás, hol volna a szaglás? Isten határozta meg minden egyes tag feladatát a testben, tetszése szerint." 1Kor 12.17

Ahogy az emberi testben az agy koordinálja össze a tagok működését, úgy a közösségek hatékony működését is össze kell hangolni.

Magyarországon a miniszterelnök, néhány más országban pedig a király irányításával végzik az emberek a munkájukat és így segítik egymást.

20221119_szf_3.png

Amikor a főtanács és a katonák gúnyolják a megfeszített Jézust, akkor kivetik nem csupán maguk közül, hanem haszontalannak és semmire-kellőnek titulálva el is akarják pusztítani.

Krisztus Király az elnyomottak királya! Amikor Jézust uralkodónak szólítja a mellette felfeszített haldokló, akkor a történelem új távlata nyílik meg. Vezetőjük és királyuk lesz azoknak, akiktől meg akart szabadulni a földi uralom. Néha nem látjuk, miként uralkodhat ebben a világban az, aki a halálba megy! Mégis van néhány reménykeltő példa. Jézus feltámadása erőt adott sok Szent embernek, hogy a nélkülözők és kitaszítottak mellett kiálljon. Assisi Szent Ferenc, vagy Árpád házi Szent Erzsébet története nem csupán a túlvilágon, hanem a földi élet keretei között is változást indított el.

Ha úgy érzed segítség kell, akkor ne azok közül kérj segítséget, akik kisemmizettek, hanem keresd meg az elnyomottak királyát Jézust. Ne csupán lelkileg keresd, hanem a földi emberek közt azokat, akik a nehézségek között élőket segítik. A Máltai szolgálat vagy a Karitász segítők mind-mind Krisztus Király munkásai. De a segítőkész, másokat felemelő főnökök, művezetők szívében is Jézus Krisztus a király. Mindenki felnéz valakire és példának tekinti. Kívánom, hogy neked is Krisztus legyen az Úr király a szívedben!        Péntek Zsolt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pentekzsoltlelki.blog.hu/api/trackback/id/tr5917982950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása