Címkék

HTML

Péntek Zsolt lelki írásai

Friss topikok

Ne ítéljünk, hanem gyógyítsunk!

Péntek Zsolt atya 2022.12.10. 23:53


Megfogadni Jézust új gondolatot változást hozni a keresztény életünkben, ez egy nagyon szép programpont adventben. Megdöbbentő és senki nem gondolná, hogy a próféta, keresztelő János, aki látta leszállni a szentlelket Jézusra, aki hallotta a hangot az Istentől „Ez az az én mennyei szeretett fiam” . . . Most a börtönből teljesen elbizonytalanodva küldi a tanítványait: „Vajon téged kell várni vagy mást várjunk?”
A világban az egyik nagy hit választó, hogy tudunk e hinni amikor nehéz körülmények közé kerülünk. Keresztelő János börtönbe került. Bár előtte látta a sok csodát Jézus körül, de a börtönből már nem emlékezett vissza és megingott a hite abban a csodában, amit a Szentháromság megpillantása-kor a galamb képében látott.
Meg kell változtatni a gondolkozás menetünket, ahogy Keresztelő Jánosnak is. Ez volta Keresztelő elvárása : „Kivágnak mindenkit és tűzre vetnek mindenkit aki nem odavaló, szórólapátja az Istennek már a kezében van.” Aztán a börtönben elgondolkodik…. Mi hajlandóak vagyunk a saját elképzeléseinket letenni úgy, ahogy János átértékelte gondolatait?
Amikor gyóntató székben gyóntatok akkor 2 féle szerep van, a gyógyulás szentsége és a bírói ítélkezés. Felsorolják a bűnöket az emberek, és az Isten ítélete nem az, hogy elítél, hanem meg akar gyógyítani. Nem a fizikai körülményeket változtatja meg, hanem mindig ott jön el Isten, ahol hagyják, hogy eljöjjön. … Sok ember boldogtalansága miatt a körülményeket okolja. Legtöbbször pedig lehetőséget kínál az Isten az adottságaink által. Fontos hogy észrevegyük a szegénység és bajok ellenére is van lehetőségünk szeretni, tudunk boldogságot adni és örömet. Nem a küzdelem és mások legyőzése, hanem az együttműködés és a lehetőségek kihasználása által tudjuk boldogabbá tenni az ünnepeket. Tegyünk jót úgy ahogy tudunk, ott ahol tudunk!

Péntek Zsolt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pentekzsoltlelki.blog.hu/api/trackback/id/tr8017999344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása