Címkék

HTML

2014.01.06 Bölcs vagy?

Péntek Zsolt atya 2014.01.13. 22:49

    Ha bölcsnek tartod magad, akkor nem árt átgondolnod a bölcsek útját, akik Jézushoz mentek.
    1. Láttak egy csillagot, amiből kikövetkeztették, hogy új uralkodó született a zsidó népnek.
Ismerniük kellett a csillagos égboltot és annak változásait. A kor tudományos jártasságával rendelkeztek és annak új változásit is felismerték. Tudsz így figyelni a világra, hogy felismerd benne az újat? Az Istenre mutatót?
    2. Követték a csillagot több hónapon keresztül, talán több is mint egy évig, hiszen Heródes a bölcsek beszámolója szerint 2 éves korig ölettem meg a fiúgyermekeket Betlehemben.Kitartóak voltak a felismerést követve. Egy évig vándorolni nem kis dolog. Van türelmed és kitartásod?
    3. Bementek annak a királynak a palotájába, aki a mostani történészek szerint is legalább három saját vér szerinti fiát ölette meg. Azért ölette meg őket Heródes, hogy ne veszélyeztessék a trónját. Ehhez a heródeshez mentek be a bölcsek egy új királyról beszélve, aki nem rég született.
Meg mered vallani Jézust, a hitedet az ellenségek előtt a nehéz helyzetekben?
    4. Saját bölcsességüket, elvárásaikat felülbírálták és módosították.
El tudták fogadni mások útbaigazítását, a Szentírás szavát még akkor is, ha az ellent mondott elképzeléseiknek. Nem a pompában, hanem szegényes hajlékban találták meg Jézust.
Te le tudsz mondani az elképzeléseidről az Istennel kapcsolatban? Hiszel másoknak, a szentírásnak?

Ha mindezekre képes vagy, akkor sok sikert kívánok a bölcsességedhez! Valóban az vagy.
    A pásztoroknak elég volt a jámborságuk! Milyen boldogok a lélekben szegények!
Hidd el van más út is mint a bölcsesség. Legyél bölcs, de az egyszerű jámboroktól se irigyeld Jézust, hiszen a bölcsek nem szólták le a pásztorokat. Azóta is együtt vannak a betlehemi csoportképen Jézus, Mária, Szent József, a pásztorok és a bölcsek...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pentekzsoltlelki.blog.hu/api/trackback/id/tr925757195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása