Címkék

HTML

- Nem látod? - Mit nézel?

Péntek Zsolt atya 2022.11.12. 19:42

- Amikor háborúkról és lázadásokról hallotok, ne rémüldözzetek. Mindennek előbb meg kell történnie, de ezzel még nincs itt a vég …Állhatatossággal őrzitek meg lelketeket.

 Szent Ferenc a kisebb testvér egy düledező kápolnát épített újjá. A fizikai kápolnába bele építhette hitét. A düledező kápolna amelyet Szent Ferenc meg akart erősíteni csak képe volt az igazi lelki egyháznak. Isten az élő emberi lelkekből való egyházat akarta Szent Ferenc által újjáépíteni. Manapság is egyre több templomot újítanak fel Magyarországon.
A jeruzsálemi templom Jézus korában ugyanilyen csodálatot váltott ki a fizikai szépséget szerető emberek között. Ahogy az akkori emberekhez szólt Jézus, úgy nekünk is szól: " Jönnek majd napok, amikor abból, amit most itt látok, kő kövön nem marad, mindent lerombolnak."

A templomok pusztulását a keresztény ember sorscsapásként éri meg.
- Nem látod? - Háborúk, éhínség, földrengés, félelmetes dolgok... Sokak szerint ez a vég. Pedig nem ez a vég!

Jézus szeretné ha valami mást is meglátnánk!

A nézésről, látásról és létezésről Gyökössy Endre református lelkész csodálatos szavait szeretném ajánlani: "Árnyék mögött fény ragyog, nagyobb mögött még nagyobb. Amire nézek az vagyok."
Az árnyékot vagy a fényt nézem? A bűnt vagy a jóságot kutatom? A fizikai pusztulás árnyéka mögött a háttérben mindig ott a remény.
Amikor így szólnak hozzánk: - Nem látod infláció, válság, pusztulás... - akkor mi keresztények a legszörnyűbb sötétség mögött is látjuk Istent és az ő szeretetét irántunk. A nagyobb tragédia és fájdalom után is felragyog a fény. Még a halál sem választhat el minket Istentől ha a feltámadt Jézusra tekintünk.

A jövő hétre kívánom mindenkinek, hogy nézzünk a felszín mögött a háttérben lévő Örök Szeretetre, amely körülvesz minket és mindenhol ott van!

Péntek Zsolt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pentekzsoltlelki.blog.hu/api/trackback/id/tr9117977052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása